CRO Rotterdam
 
CRO Rotterdam
logo_rechts.png

De radarsystemen van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) volgen al het vliegverkeer in het Nederlandse luchtruim. In combinatie met vliegplangegevens vormen deze de basis voor Vliegverkeer InKaart. Met een klik op de kaart krijgt u een goed en betrouwbaar beeld van het vliegverkeer in de omgeving van Rotterdam The Hague Airport.

De actuele radarbeelden worden met ongeveer één minuut vertraging weergegeven.

radartracks01

Vliegverkeer In Kaart biedt daarnaast informatie over hoogte, snelheid, vliegtuigtype, herkomst en bestemming van vliegtuigen. Hierdoor wordt inzicht gegeven in de dynamiek van het luchthavenproces.

Het Nederlandse luchtruim is een van de drukste in Europa, met op drukke dagen meer dan 1800 vliegtuigbewegingen. Daardoor kan het lijken alsof vliegtuigen kriskras het luchtruim doorkruisen. Het verkeer wordt echter wel degelijk volgens vaste patronen afgehandeld. Er liggen tussen de 2 en 7,5 km hoogte corridors in het luchtruim waar de vliegtuigen doorheen vliegen. Op lagere hoogte zijn er vertrekroutes naar deze corridors toe. Die routes hangen samen met het baangebruik. Daarbij worden op lage hoogtes woonkernen zoveel mogelijk gemeden.

radartracks02

Gerelateerd:
Baangebruik
Vertrekkend verkeer
Naderend verkeer
Routes
Hoogtes
Welk verkeer is in de nacht toegestaan

 
©2023 - CRO Rotterdam